Wat is de beste manier om te leren dansen

Vaak is de vraag waar en hoe je nu het beste leert dansen.

Iedereen denkt hier natuurlijk anders over, maar via deze weg wil ik mijn mening met jullie delen.

De eerste stap is een goede dansschool vinden waar je je prettig bij voelt. Je kan hier achter komen door zoveel mogelijk proeflessen te doen bij verschillende dansscholen. Door goede salsa lessen te nemen leer je de techniek, die heel belangrijk is om steeds beter te kunnen worden. Je zult ook geweldige trucs gaan leren die je kan gebruiken tijdens feesten en socials.

Naast de lessen bij je vaste dansschool kan je nog workshops elders gaan volgen of naar een salsa congress/festival in binnen- of buitenland gaan. Vaak geven ze ook op verschillende feesten leuke workshops die je mee kan pikken.

De grootste fout die je kan maken is eigenlijk om alleen maar lessen te volgen en er verder niets mee doen. Dat is doodweg zonde als je het mij vraagt.

Ik ben van mening dat je “het puntje op de i” krijgt door naar salsafeestjes te gaan en dan bedoel ik niet alleen naar de feestjes van je eigen dansschool.

Als je naar verschillende feestjes gaat proef je de sfeer en kom je verschillende mensen tegen om mee te dansen. Iedereen heeft wel een beetje zijn of haar eigen stijl. Het voordeel hiervan is dat je van iedereen wat leert wat je weer kan gebruiken om je eigen stijl te creëeren.

Wat natuurlijk ook nog leuk en leerzaam is. Neem een drankje en ga eens goed kijken naar hoe de mensen dansen. Wie weet zie je een leuk trucje, armstyling etc.

De laatste tip die ik nog mee wil geven. Goede salsaschoenen maken een groot verschil in hoe je beweegt en zijn beter voor je voeten dan gewone schoenen.  Zelf kies ik altijd voor de mooie handgemaakte salsaschoenen met een hak van 7 cm of hoger van Dance Naturels. Natuurlijk naast alle andere geweldige juweeltjes van salsaschoenen op Miss Salsa te vinden.

Om af te sluiten wil ik jullie nog één ding zeggen.

Vergeet alsjeblieft niet het allerbelangrijkste van alles … Heb lol in wat je doet en geniet er met volle teugen van.

Heb je nog meer tips of denk je er anders over.

Laat gerust een reactie achter.

Laat een reactie achter

De waardering van www.miss-salsa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.5/10 gebaseerd op 11 reviews.
Open gesprek
1
hulp nodig?
Hoi, waar mag ik je vandaag mee helpen?