Ultieme Gids voor het Verzorgen van Je Dansschoenen: Tips voor Leer, Suède, Lakleer en Meer

Om je leren dansschoenen in goede conditie te houden, is het belangrijk om ze op de juiste manier schoon te maken en te verzorgen. Hoewel leren schoenen over het algemeen minder gevoelig zijn dan schoenen gemaakt van andere materialen, hebben ze nog steeds aandacht nodig.

Begin met het verwijderen van vuildeeltjes van de schoenen. Dit kun je doen door ze voorzichtig af te vegen met een droge doek of even kort af te borstelen. Om de glans en flexibiliteit van het leer te behouden, wordt aanbevolen om zo nodig schoensmeer aan te brengen. Zorg ervoor dat je een schoensmeer kiest die overeenkomt met de kleur van je schoenen. Als er geen kleurgecoördineerde schoensmeer beschikbaar is, kun je in plaats daarvan kleurloze schoensmeer gebruiken. Breng de schoensmeer dun aan en wrijf het na ongeveer 30 minuten belichtingstijd voorzichtig af.

Nappaleer
Maak de schoenen na het dragen schoon door vuildeeltjes af te vegen of te borstelen. Je kunt gekleurde of kleurloze schoensmeer gebruiken. Breng de schoensmeer dun aan. Na een inwerktijd van ongeveer een half uur kun je de schoenen oppoetsen.

Suède leer en fluweelgeit
Schoenen gemaakt van suède of fluweelgeit kun je het beste reinigen met een standaard crepeborstel. Je kunt zo’n veloursborstel ook vinden in onze online winkel.

Lakleer
Het onderhoud van lakleren dansschoenen is vergelijkbaar met dat van normale straatschoenen. Verwijder eerst grof vuil voorzichtig met een doek of borstel. Breng na zes tot tien keer dragen wat verfpoets of verfverzorgingsproduct aan. Verdeel de poets dun over de schoen met een zachte spons en laat het ongeveer 30 minuten intrekken. Veeg de poets vervolgens af met een doek.

Tip: Vervoer lakleren dansschoenen altijd in een stoffen tas om krassen op de lak te voorkomen.

Brokaat multi-stof
Brokaat is delicaat en kan loslaten bij veelvuldig contact met andere schoenen. Houd de individuele schoenen altijd gescheiden van elkaar, zodat ze niet tegen elkaar schuren in de tas of zak.

Chevrolet leer (zilver, platina, antiek)
Chevrolet leersoorten zijn hoogwaardige, gelamineerde leersoorten die niet door en door geverfd zijn. Krassen en slijtage zijn daarom niet te herstellen.

Satijn
Satijnen dansschoenen zijn bijzonder vatbaar voor vuil. Gebruik nooit harde borstels, ruwe sponzen of agressieve reinigingsmiddelen om satijnen schoenen schoon te maken. De schoenen worden eenvoudig gereinigd met een zachte doek en wat water, eventueel verdund met een beetje kleurloze shampoo. Zorg ervoor dat de hele schoen wordt gereinigd, anders ontstaan er randen.

Dansschoenzolen
Dansschoenzolen kunnen na verloop van tijd glad en glad worden. Met een speciale ruwborstel (verkrijgbaar in onze webwinkel bij accessoires) kun je het oorspronkelijke zachte karakter van de zool herstellen door het vuil en de was weg te krabben.

Dansschoenaccessoires

Ruwingsborstel
Alle Werner Kern dansschoenen hebben een zachte suède zool, waardoor je een goed gevoel hebt voor de vloer tijdens het dansen en tegelijkertijd lichtvoetig en gecontroleerd kunt glijden. Na verloop van tijd worden de suède zolen echter gladder door slijtage op gewaxt parket en moeten ze regelmatig worden opgeruwd met een speciale borstel. Met onze hoogwaardige ruwingsborstel, een onmisbaar dansschoenaccessoire, kun je je velourszolen ruwen en reinigen en hun optimale danskenmerken teruggeven. Aangezien velourszolen over het algemeen zeer duurzaam zijn, kun je ze altijd opfrissen met de ruwingsborstel en ze in perfecte staat herstellen. En mochten ze ooit verslijten, dan bieden wij vervangende zolen in één maat aan als dansschoenaccessoires, die een schoenmaker graag voor je op maat snijdt en opnieuw uitgeeft.

Veloursborstel
Natuurlijk vind je ook een handige borstel voor de verzorging en reiniging van suède schoenen in de officiële online winkel voor Werner Kern dansschoenen. Wrijf eenvoudig met lichte druk over het oppervlak om een gelijkmatige uitstraling aan het velours te herstellen en oppervlaktevuil en stof te verwijderen.

Draagtassen
Daarnaast bieden we je ook een praktische draagtas voor dansschoenen gemaakt van slijtvast, duurzaam materiaal in onze “Verzorging & Accessoires” sectie. De schoenentas is gemakkelijk te openen en te sluiten met een rits, en het geïntegreerde ventilatienet aan de zijkant zorgt ervoor dat het leer tijdens het transport kan ademen, zodat vocht kan ontsnappen.

Hakbeschermers
Om de gevoelige hak van onze hoogwaardige dansschoenen te beschermen, kun je geschikte hakbeschermers als dansschoenaccessoires krijgen voor de modellen die we aanbieden in onze online winkel. De hakbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor hakken met een hoogte tussen 3,4 cm en 9 cm. Ze zijn gemakkelijker aan te brengen als je ze kort verwarmt – bijvoorbeeld met een föhn. Naast het beschermen van de hakken zorgen ze ook voor een betere grip van de hak op de vloer en verminderen ze zo het risico op uitglijden op glad parket.

Hakafdrukken
Als de hakpunt versleten is, hebben we een ruime keuze aan vervangende hakpunten voor je klaarliggen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en worden, net als de hakbeschermers, altijd per paar verkocht. Onze aanbeveling: laat de hakpunten vervangen door een schoenmaker en vervang altijd beide hakpunten tegelijkertijd voor het beste resultaat.

×

Hallo!

Klik op een van onze contacten hieronder om met ons in contact te komen via WhatsApp.

× Hoe kan ik je helpen?
Mis nooit meer een deal! Krijg exclusieve aanbiedingen direct op je telefoon! Ja Nee