Waarom zou ik dansschoenen dragen?

Dansschoenen, toen ik net begon met stijldansen, een ziljoen jaar geleden, kwam er na een aantal lessen toch het punt dat ik er aan moest beginnen. Ik had er in het begin mijn twijfels over, gewone schoenen of sneakers die waren toch prima?

Liefde voor dansschoenen

En toch, dat hoekje in de dansschool, waar de schoenen stonden opgesteld bleven mijn (vrouwelijk)oog trekken. Charmant en elegante schoenen met een sierlijke dunne hak.

Niet de net eigenlijk iets te logge schoenen waar ik op dat moment nog mijn danslessen op deed. Niet het soort waarvan ik dacht dat het bij mij zou passen. Toch kwam er een moment dat ik toch ging kijken en viel voor een hele simpele schoen met een mooi bandje overdwars.

Vanaf dat moment vloog ik bijna letterlijk over de dansvloer. Niet meer die zware loopschoenen aan mijn voeten, maar lichte sierlijke schoentjes waarbij ik beter in staat was mijn danspartner te volgen, omdat ik niet meer dacht aan het rubber wat schuurde over de vloer en die, achteraf gezien, mijn beweging beïnvloedde en afremden.

Mix ’n Match

Sinds die dag zijn er ondertussen 14 jaar verstreken en zijn goede dansschoenen ondertussen een verslaving geworden, want net zoals bij straat schoenen, is er een dansschoen voor elke gelegenheid en bij elke outfit kan je meerdere dansschoenen aan, zodat het net lijkt alsof je op elk feest in het nieuw komt!

Tips & Trucs voor het kiezen van goede dansschoenen

In de komende blogs wil ik je wat tips en trucs meegeven om voor jou de beste dansschoen te vinden, zodat je net zoals ik over de dansvloer vliegt en ultiem kan genieten van je danssport.

Laat een reactie achter

De waardering van www.miss-salsa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.5/10 gebaseerd op 11 reviews.
Open gesprek
1
hulp nodig?
Hoi, waar mag ik je vandaag mee helpen?