Taco Salade met Geitenkaas

Vroeger had je bij de Taco Mundo de geitenkaas salade in het menu. Helaas hebben ze deze er uit gehaald 🙁 Gelukkig is deze heel simpel zelf te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Geitenkaas, Taco
Porties: 2 personen
calorieën: 800kcal
Cost: 4

Equipment

  • Koekenpan
  • snijplank en mes

Ingrediënten

  • 300 gram Rundergehakt Neem een goede kwaliteit rundergehakt.
  • 1 zak Nacho chips
  • 50 gram geraspte kaas van de kaas die jij lekker vindt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 Jalepeno of Turkse peper voor extra pit, neem de Jalepeno, voor weinig pit maar veel smaak, neem een Turkse groene peper.
  • 200 gram Geitenkaas (met honing) Voor een extra zoetje neem geitenkaas met honing.
  • 1/4 Ijsbergsla
  • 1 blikje mais

Instructies

  • Verwijder de zaadlijsten in je peper, snijd de peper in gelijke ringen. Snijdt de ijsbergsla in repen.
  • Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, bereidt het gehakt zoals aangegeven staat op je zakje tacokruiden.*
    *Eventueel kan je de peper en mais meebakken in de laatste minuten van de bereiding. De peper wordt hierdoor zachter en milder van smaak.
  • Neem een diep bord en leg daar ijsbergsla op. Daarover schep je per bord de helft van het taco gehakt op.
  • Je maakt het bord nu af, door de nacho chips naast de rand te leggen, de mais en peper er overheen te sprenkelen. Hierover komt de geraspte kaas. Maak de geitenkaas klein tussen je (schone) vingers en sprenkel ook deze over je salade heen.
  • Eet smakelijk!

Notities

Vroeger toen Taco Mundo nog de geitenkaas salade in hun assortiment hadden, bestelde ik deze met enige regelmaat. Ik werd er blij van en dat vond ik wel prettig. Helaas haalden zij deze ineens weg en dacht ik “ik kan dit ook gewoon thuis klaarmaken”.
Dus bij deze het recept van een portie “instant happiness”. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!
 

Pin It on Pinterest

Share This
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping