Mijn eerste Salsa les

De grote stap is gezet, ik kan niet meer terug. Ik heb me ingeschreven voor een salsa cursus bij een goede dansschool in Amsterdam.

Nooit gedacht dat ik dit zou doen. Ik ben van nature namelijk echt een solo danseres en het idee dat een man gaat beslissen hoe ik moet dansen ….

De dag voor de eerste les is aangebroken en met knikkende knieën van gezonde zenuwen en adrenaline stap ik samen met een goede vriendin het gebouw binnen. Door de warme en relaxte sfeer die er hangt voel ik me meteen thuis.

we gaan beginnen..

De les gaat beginnen. De heren moeten aan de ene kant en de vrouwen aan de andere kant van de vloer staan. Iedereen stoeit een beetje met de passen die er voorgedaan worden, maar hoe verder de les vordert, hoe leuker het wordt.

Dan komt the Big Moment … Aijaijai …. nu moet ik er toch echt aan geloven.

We moeten in een kring gaan staan en de heren moeten een vrouw kiezen waar ze mee willen beginnen te dansen.

De mannen komen er achter dat leiden (zonder lange IJ voor de dame) best nog moeilijk is. De vrouwen moeten opeens alles door de man laten bepalen en ze volgen (voor een control freak als ik, is dat best een opgave).

Heb je het samen eindelijk een beetje door is het tijd om te wisselen van danspartner en het gestuntel begint weer van vooraf aan.

De tijd vliegt om en voor mijn gevoel is de les veel te snel afgelopen. Ik kan niet wachten op de volgende les, maar helaas duurt dat nog een week.

Inmiddels is deze eerste salsa les alweer iets van 9 jaar geleden en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Nu ik mijn belevenis van mijn eerste salsa les heb beschreven ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe jullie de eerste salsa les hebben beleefd….

Laat een reactie achter

De waardering van www.miss-salsa.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.5/10 gebaseerd op 11 reviews.
Winkelwagen
Scroll naar top
Open gesprek
1
hulp nodig?
Hoi, waar mag ik je vandaag mee helpen?