Taco Salade met Geitenkaas

Taco Salade met Geitenkaas

Vroeger had je bij de Taco Mundo de geitenkaas salade in het menu. Helaas hebben ze deze er uit gehaald 🙁 Gelukkig is deze heel simpel zelf te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Geitenkaas, Taco
Porties: 2 personen
calorieën: 800kcal
Cost: 4

Equipment

 • Koekenpan
 • snijplank en mes

Ingrediënten

 • 300 gram Rundergehakt Neem een goede kwaliteit rundergehakt.
 • 1 zak Nacho chips
 • 50 gram geraspte kaas van de kaas die jij lekker vindt
 • 1 zakje tacokruiden
 • 1 Jalepeno of Turkse peper voor extra pit, neem de Jalepeno, voor weinig pit maar veel smaak, neem een Turkse groene peper.
 • 200 gram Geitenkaas (met honing) Voor een extra zoetje neem geitenkaas met honing.
 • 1/4 Ijsbergsla
 • 1 blikje mais

Instructies

 • Verwijder de zaadlijsten in je peper, snijd de peper in gelijke ringen. Snijdt de ijsbergsla in repen.
 • Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, bereidt het gehakt zoals aangegeven staat op je zakje tacokruiden.*
  *Eventueel kan je de peper en mais meebakken in de laatste minuten van de bereiding. De peper wordt hierdoor zachter en milder van smaak.
 • Neem een diep bord en leg daar ijsbergsla op. Daarover schep je per bord de helft van het taco gehakt op.
 • Je maakt het bord nu af, door de nacho chips naast de rand te leggen, de mais en peper er overheen te sprenkelen. Hierover komt de geraspte kaas. Maak de geitenkaas klein tussen je (schone) vingers en sprenkel ook deze over je salade heen.
 • Eet smakelijk!

Notities

Vroeger toen Taco Mundo nog de geitenkaas salade in hun assortiment hadden, bestelde ik deze met enige regelmaat. Ik werd er blij van en dat vond ik wel prettig. Helaas haalden zij deze ineens weg en dacht ik “ik kan dit ook gewoon thuis klaarmaken”.
Dus bij deze het recept van een portie “instant happiness”. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!
 
Coisa Mais Linda (Most Beautiful Thing)

Coisa Mais Linda (Most Beautiful Thing)

Coisa Mais Linda is een nieuwe Netflix serie over de vriendschap van vier sterke Braziliaanse vrouwen eind jaren 50. Vier vrouwen, elk met hun eigen afkomst en problemen vinden elkaar in de Bossanova nachtclub van Maria-Luisa (Malu). Die geruïneerd door haar (verdwenen) echtgenoot en ont-erft door haar vader, een nieuw bestaan probeert op te bouwen in Rio de Janeiro. Zij begint een Bossanova nachtclub samen met Adelia in het pand waar zij met haar ex een restaurant zou zijn begonnen. Met z’n tweeën kunnen zij, door hun doorzettingsvermogen redelijk het hoofd boven water houden in de heersende mannen maatschappij.

Thereza , Ligia, en Adelia zijn haar vriendinnen. Zij moeten allemaal dealenmet de heersende betuttende mannenmaatschappij van de jaren 50. Terwijl ze allemaal meer van het leven willen dan trouwen, kinderen krijgen, het huishouden doen en pootjes geven.

De afleveringen worden omlijst door lijzige, etherische bossanova en vrolijke harde sambabeats waarbij niemand (en zeker niet degene die zijn getraind op latin muziek) op de bank kan blijven zitten.

Nog geen tijd om te kijken? luister alvast de soundtrack op spotify

Waar: Netflix

Wanneer: vanaf nu (april 2019)

Is Coisa Mais Linda de moeite waard om te kijken: JA!

Tip 4: Keuzestress

Tip 4: Keuzestress

Nu we hebben besproken hoe je omgaat met de vorm van je voeten en je budget, komt nu het moment van de keuzestress. Welke schoen is geschikt voor welke danssoort en waarom?

In ons hele aanbod heb je een brede keuze met modellen. Nu komt de vraag, wil ik een schoen met open teen of een model met gesloten neus. Voor welke dans kies ik mijn schoen? De Latin dansen Salsa, Tango of Standard Latin? Of Ballroom? En misschien zoek je zelfs Kizomba dansschoenen.

Latin/Salsa/Tango:

lidmag Tango schoenenmeestal open tenen. Bij Tango dansschoenen zijn er vaak bloem applicaties op de zijkant van de schoen (al dan niet afneembaar) aangebracht. Tango dansschoenen hebben een langere slankere hak als de Latin/Salsa dansschoenen.

De hakken van de latin/Salsa dansschoenen hebben veelal een iets dikker uiteinde van de hak om snelle bewegingen op een groter oppervlak op te kunnen vangen en voor een stabiele plaatsing van je voet op de dansvloer.

Veel dames schamen zich als ze een hak willen dragen die niet hoger is als 3 cm. Daar hoef je je niet voor te schamen. Vanaf een hak van 2,5 cm geeft de hak dezelfde kanteling van je bekken als een hogere hak zou doen. Dus weg met die schaamte en gewoon lekker bestellen wat jij wilt dragen.

Ons advies is om niet hoger te gaan als een hak van 7,5 tot 8cm, omdat het anders een te grote druk op je rug gaat geven later in je leven.

Ballroom:

Ballroomschoenen Dance NaturalsBallroom schoenen zijn meestal klassiek en hebben van nature al een kleinere hak dan haar zusjes in de latin/salsa/tango. Deze dansschoenen hebben ook een iets bredere hak aan de onderzijde om snelle passen op te vangen.

Bij Ballroom dansen maak je wat langzamere passen dan bij bovenstaande dansen. Daarom is het niet noodzakelijk dat er bandjes de schoen sluiten. Ook de hak is meestal wat lager.

Tip 3: Hoe hoger je hak, hoe beter!

Tip 3: Hoe hoger je hak, hoe beter!

Nou… eigenlijk niet. Hoe hoger je hak is, hoe meer druk er op je knieën komt te staan. Hoe groter de kans is dat je blessures ontwikkelt aan je knieën of rugklachten zoals een hernia ontwikkelt.

Blessures

Nee, je krijgt meestal niet meteen dit soort ongemakken, maar naarmate je ouder wordt, des te meer gaat meetellen hoe vaak je op te hoge hakken hebt gelopen/gedanst. Ik zou het fijn vinden als je vervelende operaties en dergelijke worden bespaard!

Ik geef toe, geen hak is een beetje suf, maar van 2,5 cm tot 8 cm hoogte kan jij prima mee, zonder je knieën en je rug aan een hoge belasting bloot te stellen.

Ben je klein? Maak ook dan je hak niet te hoog

Ook als je klein bent, is tot 8cm  hak een prima koop. Optisch lijk je langer doordat zoals bij alle hakken vanaf 2.5 cm je heupen licht draaien zodat je vrouwelijke vormen goed uitkomen op de dansvloer en bij het lopen.

olivia_45_nappa_blackWil je per se lagere hakken maar toch een vrouwelijk model. Dan heeft Werner Kern fijne modellen, met een iets mannelijke look, maar met een laag hakje van 4.5 cm. zoals de Oliva. Met een leuke capri broek of skinny jeans steel jij daar echt de show mee!

Wil je nu toch per se hogere hakken? Kijk dan bij het merk Lidmag. Op 90% van de modellen kan een klein plateau (+ 10,00) aan de voorzijde worden aangebracht, zodat de druk op je voeten minder is dan wat de hoogte doet vermoeden. (Een klein beetje smokkelen mag toch wel?)

Ga voor Comfort

Ons algemeen advies is, ga voor comfort. Feesten duren lang en je hebt maar één lijf. Kies een schoen en hak die bij je past en niet wat je algemeen op de dansvloer ziet.

Tip 2: wat voor budget heb je?

Tip 2: wat voor budget heb je?

Het is belangrijk om naar je budget te kijken, want ja, zonder budget, geen schoenen. In principe kan je het zo sober en zo gek maken als je zelf wilt. Alle door ons aangeboden merken hebben prachtige basismodellen in hun assortiment die goed geprijsd zijn voor als je niet zoveel wilt besteden aan een dansschoen.

Dansschoenen zijn een investering

Wees niet bang om net iets meer te investeren in je dansschoenen dan je eigenlijk zou willen. Bedenk je wel: hoe vaak dans ik? Is het alleen voor de lessen? Ga ik vaak (lees elke week) naar een feest en ga ik naast lessen en feesten ook nog naar congressen in de zomer? Zo Ja, koop een duurder paar en als ze goed zitten en je budget is groot genoeg kan je er nog één of meerdere extra aanschaffen in een andere kleur.

2de paar in het zelfde model? Helemaal niet gek

Het niet raar om deze zelfde schoen als 2de paar aan te schaffen, vooral als ze gewoon goed zitten aan jouw voeten.  Bij  de merken Lidmag en Dance Naturals zijn vrijwel alle modellen in meer als 10 kleuren te krijgen

Het alternatief, danssneakers

Of, als je laag op de grond wilt beginnen ,omdat je je nog niet zeker op hakken voelt, kijk in onze collectie danssneakers. De sneakers van Portdance zijn zo leuk, dat je deze ook heel makkelijk onder een skinny jeans op een les, of trainers aan kan! En ze zijn ook nog leuk voor je budget!

Tip 1 : Voeten makkelijk of moeilijk?

Tip 1 : Voeten makkelijk of moeilijk?

Dat lijkt een stomme vraag, maar eigenlijk vraag ik je nu te bedenken of je “moeilijke” voeten hebt. Is het antwoord nee, dan kan je in principe in elke medium wijdtemaat. De standaard voor de meeste dansschoenen merken.

Is je antwoord “ja” dan weet je vast al dat je of (extra) smalle of (extra)brede schoenen draagt in het normale leven. Soms heb je geen smalle of brede voet, maar heb je wel een hoge wreef.

Smalle voeten en dansschoenen

Merken die bij ons (extra) smalle schoenen bieden zijn : Portdance (alle modellen), Dance Naturals (komen nog online) en  sommige modellen van Werner Kern, Anna Kern en Nueva Epoca.

Brede Voeten en dansschoenen

Merken die (extra) brede schoenen bieden zijn: Sommige modellen van Capezio, Dance Naturals (allemaal, komen nog online) en sommige modellen van Werner Kern, Anna Kern en Nueva Epoca.

Voor al deze “probleem” gevallen heeft Miss-Salsa genoeg dansschoenen voor Salsa, Latin/Ballroom & Tango!

Waarom zou ik dansschoenen dragen?

Waarom zou ik dansschoenen dragen?

Dansschoenen, toen ik net begon met stijldansen, een ziljoen jaar geleden, kwam er na een aantal lessen toch het punt dat ik er aan moest beginnen. Ik had er in het begin mijn twijfels over, gewone schoenen of sneakers die waren toch prima?

Liefde voor dansschoenen

En toch, dat hoekje in de dansschool, waar de schoenen stonden opgesteld bleven mijn (vrouwelijk)oog trekken. Charmant en elegante schoenen met een sierlijke dunne hak.

Niet de net eigenlijk iets te logge schoenen waar ik op dat moment nog mijn danslessen op deed. Niet het soort waarvan ik dacht dat het bij mij zou passen. Toch kwam er een moment dat ik toch ging kijken en viel voor een hele simpele schoen met een mooi bandje overdwars.

Vanaf dat moment vloog ik bijna letterlijk over de dansvloer. Niet meer die zware loopschoenen aan mijn voeten, maar lichte sierlijke schoentjes waarbij ik beter in staat was mijn danspartner te volgen, omdat ik niet meer dacht aan het rubber wat schuurde over de vloer en die, achteraf gezien, mijn beweging beïnvloedde en afremden.

Mix ’n Match

Sinds die dag zijn er ondertussen 14 jaar verstreken en zijn goede dansschoenen ondertussen een verslaving geworden, want net zoals bij straat schoenen, is er een dansschoen voor elke gelegenheid en bij elke outfit kan je meerdere dansschoenen aan, zodat het net lijkt alsof je op elk feest in het nieuw komt!

Tips & Trucs voor het kiezen van goede dansschoenen

In de komende blogs wil ik je wat tips en trucs meegeven om voor jou de beste dansschoen te vinden, zodat je net zoals ik over de dansvloer vliegt en ultiem kan genieten van je danssport.

Wat is de beste manier om te leren dansen

Wat is de beste manier om te leren dansen

Vaak is de vraag waar en hoe je nu het beste leert dansen.

Iedereen denkt hier natuurlijk anders over, maar via deze weg wil ik mijn mening met jullie delen.

De eerste stap is een goede dansschool vinden waar je je prettig bij voelt. Je kan hier achter komen door zoveel mogelijk proeflessen te doen bij verschillende dansscholen. Door goede salsa lessen te nemen leer je de techniek, die heel belangrijk is om steeds beter te kunnen worden. Je zult ook geweldige trucs gaan leren die je kan gebruiken tijdens feesten en socials.

Naast de lessen bij je vaste dansschool kan je nog workshops elders gaan volgen of naar een salsa congress/festival in binnen- of buitenland gaan. Vaak geven ze ook op verschillende feesten leuke workshops die je mee kan pikken.

De grootste fout die je kan maken is eigenlijk om alleen maar lessen te volgen en er verder niets mee doen. Dat is doodweg zonde als je het mij vraagt.

Ik ben van mening dat je “het puntje op de i” krijgt door naar salsafeestjes te gaan en dan bedoel ik niet alleen naar de feestjes van je eigen dansschool.

Als je naar verschillende feestjes gaat proef je de sfeer en kom je verschillende mensen tegen om mee te dansen. Iedereen heeft wel een beetje zijn of haar eigen stijl. Het voordeel hiervan is dat je van iedereen wat leert wat je weer kan gebruiken om je eigen stijl te creëeren.

Wat natuurlijk ook nog leuk en leerzaam is. Neem een drankje en ga eens goed kijken naar hoe de mensen dansen. Wie weet zie je een leuk trucje, armstyling etc.

De laatste tip die ik nog mee wil geven. Goede salsaschoenen maken een groot verschil in hoe je beweegt en zijn beter voor je voeten dan gewone schoenen.  Zelf kies ik altijd voor de mooie handgemaakte salsaschoenen met een hak van 7 cm of hoger van Dance Naturels. Natuurlijk naast alle andere geweldige juweeltjes van salsaschoenen op Miss Salsa te vinden.

Om af te sluiten wil ik jullie nog één ding zeggen.

Vergeet alsjeblieft niet het allerbelangrijkste van alles … Heb lol in wat je doet en geniet er met volle teugen van.

Heb je nog meer tips of denk je er anders over.

Laat gerust een reactie achter.

Mijn eerste Salsa les

Mijn eerste Salsa les

De grote stap is gezet, ik kan niet meer terug. Ik heb me ingeschreven voor een salsa cursus bij een goede dansschool in Amsterdam.

Nooit gedacht dat ik dit zou doen. Ik ben van nature namelijk echt een solo danseres en het idee dat een man gaat beslissen hoe ik moet dansen ….

De dag voor de eerste les is aangebroken en met knikkende knieën van gezonde zenuwen en adrenaline stap ik samen met een goede vriendin het gebouw binnen. Door de warme en relaxte sfeer die er hangt voel ik me meteen thuis.

we gaan beginnen..

De les gaat beginnen. De heren moeten aan de ene kant en de vrouwen aan de andere kant van de vloer staan. Iedereen stoeit een beetje met de passen die er voorgedaan worden, maar hoe verder de les vordert, hoe leuker het wordt.

Dan komt the Big Moment … Aijaijai …. nu moet ik er toch echt aan geloven.

We moeten in een kring gaan staan en de heren moeten een vrouw kiezen waar ze mee willen beginnen te dansen.

De mannen komen er achter dat leiden (zonder lange IJ voor de dame) best nog moeilijk is. De vrouwen moeten opeens alles door de man laten bepalen en ze volgen (voor een control freak als ik, is dat best een opgave).

Heb je het samen eindelijk een beetje door is het tijd om te wisselen van danspartner en het gestuntel begint weer van vooraf aan.

De tijd vliegt om en voor mijn gevoel is de les veel te snel afgelopen. Ik kan niet wachten op de volgende les, maar helaas duurt dat nog een week.

Inmiddels is deze eerste salsa les alweer iets van 9 jaar geleden en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Nu ik mijn belevenis van mijn eerste salsa les heb beschreven ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe jullie de eerste salsa les hebben beleefd….

Pin It on Pinterest

Deel dit!

Deel dit met al je vrienden!

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping