Geplaatst op Geef een reactie

Online bewegen

Nu, met de corona crisis of de C-crisis hoe ik het persoonlijk liever noem zijn er ineens geen danslessen meer! Gelukkig komen er nu veel online initiatieven om toch te blijven dansen en sporten. Het is namelijk ontzettend belangrijk voor je lijf om niet op die bank te blijven zitten.

Hieronder vindt je een lijst met online initiatieven om in beweging te blijven. De ene is gratis, de andere rekent een klein bedrag voor het opzetten van deze online dienst. Op www.miss-salsa.nl vindt je alle initiatieven die over Salsa, Tango, Urban Hip Hop , Ballroom & stijldansen gaat. Op www.prima-ballerina.nl vindt je alle initiatieven voor fitness, Ballet, Volwassenen Ballet, Stretching, Pilates en Yoga.

Lessen

Samba

Zin in de warme klanken van Sambarobics. Claudia Beleza haalt een keer per week de warme sferen van Brazilië bij je in de woonkamer – Claudia Beleza – Via Zoom – Gratis – aanmelden bij Claudia Beleza op Facebook

Ballroom & Latin

Zig Zag Dancefactory (UK, Baby Ballroom op Netflix) gaan helemaal los op hun facebook pagina (https://www.facebook.com/zigzagdancefactory/) en instagram (https://www.instagram.com/warrenbullockzigzag/) met tips en trucs om je ballroom dansen te verbeteren. Als je Engels goed is en je de humor van Warren en zijn familie kan waarderen dan ben je hier op het goede adres!

Hip Hop & Urban

Voor Hip Hop ben je bij Dance Centre Extreme op de juiste plek. Nu met het c-virus hebben zij een heel lesrooster die je via youtube kunt volgen. Je kan daar ook vinden wanneer elke les plaatsvind en ze hebben lessen voor zowel kinderen vanaf 2 jaar als voor volwassenen. We kunnen dus weer ongegeneerd met een omgedraaid petje wat gruwelijke moves oefenen! Je vindt Dance Centre Extreme op youtube : https://www.youtube.com/user/dancecentreextreme1

Geplaatst op Geef een reactie

Corona en jouw bestelling

We gaan er niet omheen draaien, ook wij hebben last van de Corona Crisis, alleen zien wij het wel positief. Je kan nu rustig online bekijken en thuis rustig passen, zonder de stress van alle dag.

Verzending

Schoenen die wij direct op voorraad hebben zullen wij 2x per week, namelijk dinsdag en vrijdag uitleveren aan onze logistieke partners, dit omdat ook wij zo min mogelijk contact willen hebben met mensen die mogelijk besmet kunnen zijn met het Corona virus Covid-19.

Voor ons is het nu ook de tijd dat we al onze modellen verfraaien qua informatie en alle maten zullen aanpassen. Schoenen van Lidmag en Dance Naturals worden zeker tot eind april niet uitgeleverd in verband met het feit dat deze fabrieken in het epicentrum van besmetting in Italië zijn gesitueerd en derhalve er sowieso uitloop is in onze levertijden vanuit dit gebied. Dansschoenen van Capezio, Werner Kern, Nueva Epoca, Portdance en Anna Kern hebben een normale levertijd (op schoenen in productie na). Wij houden je op deze pagina op de hoogte van elke verandering.

Langere Levertijd

Bestellen van je dansschoenen kan altijd, bestel dan met achteraf betalen van Klarna. Mochten wij er langer over doen om uit te leveren dan zetten wij dit betaalmiddel pas op actief als we versturen (dit geldt ook voor alle andere bestellingen). Zo betaal je altijd pas wanneer wij je schoenen gaan versturen. Klarna kan je niet gebruiken voor uitverkoop artikelen.

Vergeet niet dat je tot eind April geen btw bij ons betaald en dit wordt verrekend bij je afrekenproces!

Happy Shopping!

Geplaatst op Geef een reactie

Miss-salsa.nl heeft het webwinkelkeurmerk!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.3″][et_pb_row _builder_version=”4.3.3″][et_pb_column _builder_version=”4.3.3″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.3.3″ hover_enabled=”0″]

Miss-Salsa.nl is aangesloten bij WebwinkelKeur.

Sinds 25-02-2020 is Miss-Salsa.nl door de keuring gekomen van WebwinkelKeur. Dit betekent dat Miss-Salsa.nl voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.

We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van Miss-Salsa.nl onderstreept.

Met een goedkeuring alleen houdt het niet op. WebwinkelKeur is een modern keurmerk dat blijft continu toezien op de betrouwbaarheid van haar leden. Zo kunnen consumenten er terecht met klachten en kunnen zij de aangesloten webwinkels (publiekelijk) beoordelen. Als consument heb je dus extra zekerheden bij een webwinkel die is aangesloten bij dit keurmerk.

Als onafhankelijk derde staat WebwinkelKeur dan ook garant voor de echtheid van de klantbeoordelingen en voor de betrouwbaarheid van haar leden. Kortom weer een extra reden om bij Miss-Salsa.nl te kopen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geplaatst op Geef een reactie

Taco Salade met Geitenkaas

[wprm-recipe-roundup-item id=”3645″]

Taco Salade met Geitenkaas

Vroeger had je bij de Taco Mundo de geitenkaas salade in het menu. Helaas hebben ze deze er uit gehaald 🙁 Gelukkig is deze heel simpel zelf te maken.

 • 300 gram Rundergehakt (Neem een goede kwaliteit rundergehakt.)
 • 1 zak Nacho chips
 • 50 gram geraspte kaas (van de kaas die jij lekker vindt)
 • 1 zakje tacokruiden
 • 1 Jalepeno of Turkse peper (voor extra pit, neem de Jalepeno, voor weinig pit maar veel smaak, neem de Turkse peper.)
 • 200 gram Geitenkaas (met honing) (Voor een extra zoetje neem geitenkaas met honing.)
 • 1/4 Ijsbergsla
 • 1 blikje mais
 1. Verwijder de zaadlijsten in je peper, snijd de peper in gelijke ringen. Snijdt de ijsbergsla in repen.

 2. Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, bereidt het gehakt zoals aangegeven staat op je zakje tacokruiden.*

  *Eventueel kan je de peper en mais meebakken in de laatste minuten van de bereiding. De peper wordt hierdoor zachter en milder van smaak.

 3. Neem een diep bord en leg daar ijsbergsla op. Daarover schep je per bord de helft van het taco gehakt op.

 4. Je maakt het bord nu af, door de nacho chips naast de rand te leggen, de mais en peper er overheen te sprenkelen. Hierover komt de geraspte kaas. Maak de geitenkaas klein tussen je (schone) vingers en sprenkel ook deze over je salade heen.

 5. Eet smakelijk!

Vroeger toen Taco Mundo nog de geitenkaas salade in hun assortiment hadden, bestelde ik deze met enige regelmaat. Ik werd er blij van en dat vond ik wel prettig. Helaas haalden zij deze ineens weg en dacht ik “ik kan dit ook gewoon thuis klaarmaken”.

Dus bij deze het recept van een portie “instant happiness”. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij!

 

Geplaatst op Geef een reactie

Coisa Mais Linda (Most Beautiful Thing)

Coisa Mais Linda op Netflix

Coisa Mais Linda is een nieuwe Netflix serie over de vriendschap van vier sterke Braziliaanse vrouwen eind jaren 50. Vier vrouwen, elk met hun eigen afkomst en problemen vinden elkaar in de Bossanova nachtclub van Maria-Luisa (Malu). Die geruïneerd door haar (verdwenen) echtgenoot en ont-erft door haar vader, een nieuw bestaan probeert op te bouwen in Rio de Janeiro. Zij begint een Bossanova nachtclub samen met Adelia in het pand waar zij met haar ex een restaurant zou zijn begonnen. Met z’n tweeën kunnen zij, door hun doorzettingsvermogen redelijk het hoofd boven water houden in de heersende mannen maatschappij.

Thereza , Ligia, en Adelia zijn haar vriendinnen. Zij moeten allemaal dealenmet de heersende betuttende mannenmaatschappij van de jaren 50. Terwijl ze allemaal meer van het leven willen dan trouwen, kinderen krijgen, het huishouden doen en pootjes geven.

De afleveringen worden omlijst door lijzige, etherische bossanova en vrolijke harde sambabeats waarbij niemand (en zeker niet degene die zijn getraind op latin muziek) op de bank kan blijven zitten.

Nog geen tijd om te kijken? luister alvast de soundtrack op spotify

Waar: Netflix

Wanneer: vanaf nu (april 2019)

Is Coisa Mais Linda de moeite waard om te kijken: JA!

Geplaatst op Geef een reactie

Tip 4: Keuzestress

blank

Nu we hebben besproken hoe je omgaat met de vorm van je voeten en je budget, komt nu het moment van de keuzestress. Welke schoen is geschikt voor welke danssoort en waarom?

In ons hele aanbod heb je een brede keuze met modellen. Nu komt de vraag, wil ik een schoen met open teen of een model met gesloten neus. Voor welke dans kies ik mijn schoen? De Latin dansen Salsa, Tango of Standard Latin? Of Ballroom? En misschien zoek je zelfs Kizomba dansschoenen.

Latin/Salsa/Tango:

lidmag Tango schoenenmeestal open tenen. Bij Tango dansschoenen zijn er vaak bloem applicaties op de zijkant van de schoen (al dan niet afneembaar) aangebracht. Tango dansschoenen hebben een langere slankere hak als de Latin/Salsa dansschoenen.

De hakken van de latin/Salsa dansschoenen hebben veelal een iets dikker uiteinde van de hak om snelle bewegingen op een groter oppervlak op te kunnen vangen en voor een stabiele plaatsing van je voet op de dansvloer.

Veel dames schamen zich als ze een hak willen dragen die niet hoger is als 3 cm. Daar hoef je je niet voor te schamen. Vanaf een hak van 2,5 cm geeft de hak dezelfde kanteling van je bekken als een hogere hak zou doen. Dus weg met die schaamte en gewoon lekker bestellen wat jij wilt dragen.

Ons advies is om niet hoger te gaan als een hak van 7,5 tot 8cm, omdat het anders een te grote druk op je rug gaat geven later in je leven.

Ballroom:

Ballroomschoenen Dance NaturalsBallroom schoenen zijn meestal klassiek en hebben van nature al een kleinere hak dan haar zusjes in de latin/salsa/tango. Deze dansschoenen hebben ook een iets bredere hak aan de onderzijde om snelle passen op te vangen.

Bij Ballroom dansen maak je wat langzamere passen dan bij bovenstaande dansen. Daarom is het niet noodzakelijk dat er bandjes de schoen sluiten. Ook de hak is meestal wat lager.

Geplaatst op Geef een reactie

Tip 3: Hoe hoger je hak, hoe beter!

blank

Nou… eigenlijk niet. Hoe hoger je hak is, hoe meer druk er op je knieën komt te staan. Hoe groter de kans is dat je blessures ontwikkelt aan je knieën of rugklachten zoals een hernia ontwikkelt.

Blessures

Nee, je krijgt meestal niet meteen dit soort ongemakken, maar naarmate je ouder wordt, des te meer gaat meetellen hoe vaak je op te hoge hakken hebt gelopen/gedanst. Ik zou het fijn vinden als je vervelende operaties en dergelijke worden bespaard!

Ik geef toe, geen hak is een beetje suf, maar van 2,5 cm tot 8 cm hoogte kan jij prima mee, zonder je knieën en je rug aan een hoge belasting bloot te stellen.

Ben je klein? Maak ook dan je hak niet te hoog

Ook als je klein bent, is tot 8cm  hak een prima koop. Optisch lijk je langer doordat zoals bij alle hakken vanaf 2.5 cm je heupen licht draaien zodat je vrouwelijke vormen goed uitkomen op de dansvloer en bij het lopen.

olivia_45_nappa_blackWil je per se lagere hakken maar toch een vrouwelijk model. Dan heeft Werner Kern fijne modellen, met een iets mannelijke look, maar met een laag hakje van 4.5 cm. zoals de Oliva. Met een leuke capri broek of skinny jeans steel jij daar echt de show mee!

Wil je nu toch per se hogere hakken? Kijk dan bij het merk Lidmag. Op 90% van de modellen kan een klein plateau (+ 10,00) aan de voorzijde worden aangebracht, zodat de druk op je voeten minder is dan wat de hoogte doet vermoeden. (Een klein beetje smokkelen mag toch wel?)

Ga voor Comfort

Ons algemeen advies is, ga voor comfort. Feesten duren lang en je hebt maar één lijf. Kies een schoen en hak die bij je past en niet wat je algemeen op de dansvloer ziet.

Geplaatst op Geef een reactie

Tip 2: wat voor budget heb je?

blank

Het is belangrijk om naar je budget te kijken, want ja, zonder budget, geen schoenen. In principe kan je het zo sober en zo gek maken als je zelf wilt. Alle door ons aangeboden merken hebben prachtige basismodellen in hun assortiment die goed geprijsd zijn voor als je niet zoveel wilt besteden aan een dansschoen.

Dansschoenen zijn een investering

Wees niet bang om net iets meer te investeren in je dansschoenen dan je eigenlijk zou willen. Bedenk je wel: hoe vaak dans ik? Is het alleen voor de lessen? Ga ik vaak (lees elke week) naar een feest en ga ik naast lessen en feesten ook nog naar congressen in de zomer? Zo Ja, koop een duurder paar en als ze goed zitten en je budget is groot genoeg kan je er nog één of meerdere extra aanschaffen in een andere kleur.

2de paar in het zelfde model? Helemaal niet gek

Het niet raar om deze zelfde schoen als 2de paar aan te schaffen, vooral als ze gewoon goed zitten aan jouw voeten.  Bij  de merken Lidmag en Dance Naturals zijn vrijwel alle modellen in meer als 10 kleuren te krijgen

Het alternatief, danssneakers

Of, als je laag op de grond wilt beginnen ,omdat je je nog niet zeker op hakken voelt, kijk in onze collectie danssneakers. De sneakers van Portdance zijn zo leuk, dat je deze ook heel makkelijk onder een skinny jeans op een les, of trainers aan kan! En ze zijn ook nog leuk voor je budget!

Geplaatst op Geef een reactie

Tip 1 : Voeten makkelijk of moeilijk?

blank

Dat lijkt een stomme vraag, maar eigenlijk vraag ik je nu te bedenken of je “moeilijke” voeten hebt. Is het antwoord nee, dan kan je in principe in elke medium wijdtemaat. De standaard voor de meeste dansschoenen merken.

Is je antwoord “ja” dan weet je vast al dat je of (extra) smalle of (extra)brede schoenen draagt in het normale leven. Soms heb je geen smalle of brede voet, maar heb je wel een hoge wreef.

Smalle voeten en dansschoenen

Merken die bij ons (extra) smalle schoenen bieden zijn : Portdance (alle modellen), Dance Naturals (komen nog online) en  sommige modellen van Werner Kern, Anna Kern en Nueva Epoca.

Brede Voeten en dansschoenen

Merken die (extra) brede schoenen bieden zijn: Sommige modellen van Capezio, Dance Naturals (allemaal, komen nog online) en sommige modellen van Werner Kern, Anna Kern en Nueva Epoca.

Voor al deze “probleem” gevallen heeft Miss-Salsa genoeg dansschoenen voor Salsa, Latin/Ballroom & Tango!

Geplaatst op Geef een reactie

Waarom zou ik dansschoenen dragen?

blank

Dansschoenen, toen ik net begon met stijldansen, een ziljoen jaar geleden, kwam er na een aantal lessen toch het punt dat ik er aan moest beginnen. Ik had er in het begin mijn twijfels over, gewone schoenen of sneakers die waren toch prima?

Liefde voor dansschoenen

En toch, dat hoekje in de dansschool, waar de schoenen stonden opgesteld bleven mijn (vrouwelijk)oog trekken. Charmant en elegante schoenen met een sierlijke dunne hak.

Niet de net eigenlijk iets te logge schoenen waar ik op dat moment nog mijn danslessen op deed. Niet het soort waarvan ik dacht dat het bij mij zou passen. Toch kwam er een moment dat ik toch ging kijken en viel voor een hele simpele schoen met een mooi bandje overdwars.

Vanaf dat moment vloog ik bijna letterlijk over de dansvloer. Niet meer die zware loopschoenen aan mijn voeten, maar lichte sierlijke schoentjes waarbij ik beter in staat was mijn danspartner te volgen, omdat ik niet meer dacht aan het rubber wat schuurde over de vloer en die, achteraf gezien, mijn beweging beïnvloedde en afremden.

Mix ’n Match

Sinds die dag zijn er ondertussen 14 jaar verstreken en zijn goede dansschoenen ondertussen een verslaving geworden, want net zoals bij straat schoenen, is er een dansschoen voor elke gelegenheid en bij elke outfit kan je meerdere dansschoenen aan, zodat het net lijkt alsof je op elk feest in het nieuw komt!

Tips & Trucs voor het kiezen van goede dansschoenen

In de komende blogs wil ik je wat tips en trucs meegeven om voor jou de beste dansschoen te vinden, zodat je net zoals ik over de dansvloer vliegt en ultiem kan genieten van je danssport.